apparent bug in latest daily build 1.52q7

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

apparent bug in latest daily build 1.52q7

Aryeh Weiss
When the Particle Analyzer is run from a script, the RoiManager does not
open even when "add" is selected. When run interactively it works.

Here is a macro script that reproduces this problem: It assumes an image
is open (I used blobs). I did not include the line to open the sample
image because of a previous problem I reported opening the sample images.

run("Grays");
setAutoThreshold("Default dark");
//run("Threshold...");
//setThreshold(126, 255);
run("Convert to Mask");
run("Analyze Particles...", "display exclude clear summarize add in_situ");

I have this problem also in a python script (which is how I found it,
when one of my scripts broke).

It appears only in the daily build. 1.52p works properly on this script.

I am using Fiji, on macOS 10.14.5

Again, tnx in advance.
--aryeh

--
Aryeh Weiss
Faculty of Engineering
Bar Ilan University
Ramat Gan 52900 Israel

Ph:  972-3-5317638
FAX: 972-3-7384051

--
ImageJ mailing list: http://imagej.nih.gov/ij/list.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apparent bug in latest daily build 1.52q7

Aryeh Weiss
Update -- If the RoiManager is open before the PA is run, it works
properly. So if I add
run("ROI Manager...");
before running the PA, the macro script works.

--aryeh

On 03/07/2019 16:45, Aryeh Weiss wrote:

> When the Particle Analyzer is run from a script, the RoiManager does not
> open even when "add" is selected. When run interactively it works.
>
> Here is a macro script that reproduces this problem: It assumes an image
> is open (I used blobs). I did not include the line to open the sample
> image because of a previous problem I reported opening the sample images.
>
> run("Grays");
> setAutoThreshold("Default dark");
> //run("Threshold...");
> //setThreshold(126, 255);
> run("Convert to Mask");
> run("Analyze Particles...", "display exclude clear summarize add in_situ");
>
> I have this problem also in a python script (which is how I found it,
> when one of my scripts broke).
>
> It appears only in the daily build. 1.52p works properly on this script.
>
> I am using Fiji, on macOS 10.14.5
>
> Again, tnx in advance.
> --aryeh
>


--
Aryeh Weiss
Faculty of Engineering
Bar Ilan University
Ramat Gan 52900 Israel

Ph:  972-3-5317638
FAX: 972-3-7384051

--
ImageJ mailing list: http://imagej.nih.gov/ij/list.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apparent bug in latest daily build 1.52q7

Wayne Rasband-2
In reply to this post by Aryeh Weiss
> On Jul 3, 2019, at 9:45 AM, Aryeh Weiss <[hidden email]> wrote:
>
> When the Particle Analyzer is run from a script, the RoiManager does not open even when "add" is selected. When run interactively it works.

This ImageJ 1.52q7 regression is fixed in the latest daily build (1.52q8).

-wayne


> Here is a macro script that reproduces this problem: It assumes an image is open (I used blobs). I did not include the line to open the sample image because of a previous problem I reported opening the sample images.
>
> run("Grays");
> setAutoThreshold("Default dark");
> //run("Threshold...");
> //setThreshold(126, 255);
> run("Convert to Mask");
> run("Analyze Particles...", "display exclude clear summarize add in_situ");
>
> I have this problem also in a python script (which is how I found it, when one of my scripts broke).
>
> It appears only in the daily build. 1.52p works properly on this script.
>
> I am using Fiji, on macOS 10.14.5
>
> Again, tnx in advance.
> --aryeh

--
ImageJ mailing list: http://imagej.nih.gov/ij/list.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: apparent bug in latest daily build 1.52q7

Aryeh Weiss
That was amazingly quick! Thank you --  works as advertised.

--aryeh

On 03/07/2019 17:27, Wayne Rasband wrote:

>> On Jul 3, 2019, at 9:45 AM, Aryeh Weiss <[hidden email]> wrote:
>>
>> When the Particle Analyzer is run from a script, the RoiManager does not open even when "add" is selected. When run interactively it works.
> This ImageJ 1.52q7 regression is fixed in the latest daily build (1.52q8).
>
> -wayne
>
>
>> Here is a macro script that reproduces this problem: It assumes an image is open (I used blobs). I did not include the line to open the sample image because of a previous problem I reported opening the sample images.
>>
>> run("Grays");
>> setAutoThreshold("Default dark");
>> //run("Threshold...");
>> //setThreshold(126, 255);
>> run("Convert to Mask");
>> run("Analyze Particles...", "display exclude clear summarize add in_situ");
>>
>> I have this problem also in a python script (which is how I found it, when one of my scripts broke).
>>
>> It appears only in the daily build. 1.52p works properly on this script.
>>
>> I am using Fiji, on macOS 10.14.5
>>
>> Again, tnx in advance.
>> --aryeh
> --
> ImageJ mailing list: http://imagej.nih.gov/ij/list.html
>

--
Aryeh Weiss
Faculty of Engineering
Bar Ilan University
Ramat Gan 52900 Israel

Ph:  972-3-5317638
FAX: 972-3-7384051

--
ImageJ mailing list: http://imagej.nih.gov/ij/list.html